Вътрешен (интериорен) карусел

    Тази въртяща се доилна зала е изпълнена като една "Рибена кост" така, че кравите да се чустват свободно в бокса със зиг-заг конфигурация и в същото време доячът е в позиция плътно до доящите се животни. Доилният процес тук се стартира автоматично чрез системата Quick Start, щом доилният апарат се поднесе под вимето. Всеки бокс е съоръжен с врата, така че по всяко време доячът може да спре чъртележката, за да може да влезе в бокса или да излезе от него. Системата за мениджмънт на стадото е безжична (wi-fi). Целият доилен процес и параметрите за животното и стадото се проследяват в реално време чрез Touch Screen Монитор (сензорен екран). Възможно е да се постигне производителност повече от 100 крави на час при работа с един дояч.

Външен (екстериорен) карусел

    Този тип карусели се доставят с гумиран под, което осигурява комфортно движение на кравите при влизане и излизане. Кравате се чуства свободно в доилния бокс, който е просторен и с широк изглед към  съседните животни. Млечната помпа е честотно инверторно управление, което благоприятства свежият дъх на млякото поради запазването на маслените клъбца от явлението липолиза (окисляване на маслото). Доячът работи при изключително комфортни условия - регулируем по височина под, доилните апарати се позиционират с дясната ръка, автоматично пускане на доилните апарати чрез системата Quick Start. Едно от големите предимства на външния карусел е, че доячите имат много добър поглед върху събирателната площадка на входа на инсталацията.

    Външния карусел е най-доброто решение при стада с над 800 крави. Като пример: при екстериорен карусел с 80 доилни моста могат да се издояват спокойно над 380 крави на час.